Tudjátok, hogy ki a zenekar legfontosabb tagja? Erre a kérdésre kutatók válaszolnak!

0
300
views

Tudományos tanulmány megállapította, hogy melyik  hangszer hat az emberi agy-ra a legtöbbet, és így válik  legfontosabbá ez a  hangszer a zenekarban, mert ez biztosítja, azt hogy a zenehallgató kezdi érezni  ritmusát a dalnak. Ez az eszköz meglepően nem más mint a basszusgitár!

Erre jutott  kutatásaiban rá a Proceedings of the National Academy of Sciences társaság. Álításai szerinnt,  legfontosabb tagja a zenekar basszusgitárosa, csak azért, mert az emberi agy alacsony basszus hangokat könnyebben  megérzi és megérti a dal ritmusát, és azt is, hogy reagáljon rá.

Biztosak vagyunk benne, hogy miután ezt a cikket elolvassák a zenekarok és  együttesek  tagjai már nem fogják kinevetni a basszusgitárost, és  nemfognak róluk kitalálni vicceket, mint pl. ez:

Hogy  hívják azt a  szép szőke csajt basszusgitáros  karján?
Tetkó.

Hallgatók basszusgitár révén motiváltak, miközben hallgatják. Ritmikus mozgás, kattintások kézzel vagy lábtaposással, vagy más ritmikus mozgásokal melyek hozzá tartoznak a zenéhez. Ez a tény megerősítette a Northwestern University kutatóit a kutatásban.

Basszusgitárok megjelenése hasonló az elektromos gitárokhoz, de egy nagyobb testű, hosszabb nyakkal és fogólapal, valamint hangja egy oktávval alacsonyabb. Általában négy vagy öt húr, egy oktávval alacsonyabban hangolva az elektromos gitártól. Általában talpfával, de vannak fretless basszusgitárok, amelyek lehetővé teszik a jobb technikák alkalmazását, mint a vibrato és glissando használatát hasonlóan mint a kontrabasszusoknál.

A 20. Század kb. 50-es években, basszusgitár fokozatosan felváltotta a bőgő-t a popzenében. Basszusgitárt legtöbbet használják különböző zenei stílusok mint:rock és metál, blues, jazz. Elektromos basszusgitárt is használják mint szólóhangszert jazz, fusion, latin, funk és rock stílusban.

MEGOSZTÁS