Meghalt Chris Cornell a Soundgarden zenekar vezetője!

0
221
views

Chris Cornell a 90-es évek egyik legkiemelkedőbb személyisége volt. Az akkori Seatteli grunge zenei szintér legkiemelkedőbb énekese volt és főként a nagy terjedelmű, egyedi hangja miatt vált ismerté. Pályája során több sikeres projektben is részt vett.

A Soundgarden és Audioslave énekese 52 évesen halt meg. Az AP ügynökség, amely Chris Cornell-t képviselte azt a hírt közölte, hogy halála hirtelen és vártalan volt. Az énekes szerda este hunyt el Ditroitban, ahol épp a Soundgarden zenekrával turnézott. A legfrissebb hírek szerint felakasztotta magát.

Zenei karrierje a Sheps zenekarral kezdődött, amelyet 1981-ben elégedetlen egyetemisták raktak össze. A leendő Soundgarden tagjai épp énekest kerestek. A hirdetésre a 19 éves Chris Cornell jelentkezett, aki elvarázsolta a zenekar tagjait az egyedi hangjával.

Az 1991-es év volt a zenekar számára a legáttörőbb. Ebben az évben, amikor megjelent a Nirvana együttestől a Nevermind című album a Seatteli együttesek berobbantak a pop-kultúra világába, olyan zenekarokkal együtt, mint a Soundgarden, Pearl Jam és az Alice In Chains.

A Soundgarden ebben az évben adta ki a Badmotorfinger című albumukat, Chris Cornell pedig kiadta az első szólóban elkészített számát is, melynek címe Seasons. Chris Cornell másik fontos projektje a Temple Of The Dog zenekar volt, ahol a Pearl Jam együttes tagjaival dolgozott együtt.

MEGOSZTÁS